HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

Üdv, ismét itt.

Páran már reklamáltak folytatásért, lesz, van, ha történik valami velünk, ami felhasználható másoknak. Mint írtam lejjebb, nem regényt kezdtem írni hanem "lexikont".

Letelt a fél év amit otthonról választó vonalnak terveztünk. Ha eddig nem jön be semmi vagy igazán rosszul érezzük magunkat hazamegyünk.

Nos nem megyünk. Bár pár hónappal ezelőtt nagyon érett még a megfutamodás, most már máshogy látjuk. Ehhez két dolog kellett. Legyen három :)

  1. "Belebotlottunk" magyarokba, van egy kisebb társaság, akikkel összejárogatunk. Otthonról el sem lehet képzelni ez milyen fontos. Nem csak azért mert tudnak segíteni (erről asszem csinálok egy külön témát) hanem egyszerűen a társaság, társalgás miatt. Ez nélkül csak egymásnak vagyunk egymást nyomasztjuk.
  2. Kaptam ideiglenes munkát. Erről már írtam. Nem nagy szám, de kifizeti a számláinkat, időt ad, hogy keresgessek a saját szakmámban. Mivel emberek közt vagyok tudok beszélgetni is valamelyest az angolom is fejlődik.
  3. kaptam IT melót (ez a szakmám). Következő hétfőn kezdek! Na EZ ÚJ. Meló résznél a részletek.

Azt gondolom mi kifogtuk a nehezített pályát ezzel emigrálással. Aki kezdetektől olvasta, nem biztos kedvet kap :) nehéz volt eddig eljutni. Sokat nyavalyogtunk, pedig tudom hogy alapvetően mázlisták vagyunk. Ha otthon szarabbul élünk biztos könnyebb itt.  Családdal, főleg még nem iskoláskorú gyerekkel a legnehezebb. Egy párnak a legkönnyebb, de még egyedül is jobb. + mi egy "kis" városba jöttünk kevesebb munkalehetőséggel, szállással, magyarral, stb..

Ha vki még most tervezget most azt mondom, nagyvárosba (NY, LA, San Francisco, Dallas, Huston) érdemes kezdeni, ahol van tömegközlekedés a belvárosban és adnak ki szobát, kecót c history nélkül is. Nem kell az elején kocsival bajlódni. És igen, érdemes a magyarokat megkeresni, lesz ilyen is, olyan is, de biztosan jobban jársz mintha nem. Nem kell várni semmire azonnal valamilyen melót kell keresni, a pénz, az új ismeretek, a társalgás és a J meló jól jön.

továbbiak a 

Meló

és a 

Magyarok az USAban

részeknél!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr434707259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása