HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

Csak roviden.

2014 vege, most volt az "open enrollment" nov 15. - dec. 15. azaz, most donthettel rola, hogy megtartod a biztositasod a kov EGESZ evre vagy valtasz. Hasonlo, mint otthon a kotelezo auto biztositas rendszere (volt?).

azt hiszem nezelodni meg most is lehet, menj fel a healthcare.gov oldalra , elotte keress egy ZIP codot a neten ahhoz a helyre ahova tervezel koltozni, es kezdheted a bongeszeset. csak h lasd az arakat mire szamithatsz.

Nos, tavalyihoz kepest, minden dragult es minden szarabb lett :( Nekunk pl a havi dij (asszonynak + koloknek) $270 rol $300 ment fel , kozben a $15 copay $30 lett. A $50 szakorvos $75 , egy rontgen 20% helyett $100 / alkalom.

A tervezett masodik gyerek, egy nagy altalanositast nezve az arakban, az idei $2500 helyett jovore $5200 ba fog kerulni. Ezt ugy hogy az ossz koltseg (CSAK PELDA) kb $7500 egy szulesnel.

Szoval IGEN, minden szarabb. Ez a beteg biztositas itt nagyon nyomja a bogyom, kva draga es raadasul mar kotelezo is. Ha csak egy szulest nezek joban jarnek ha a havi 300 felre rakom (3600) majd kicsengetem a 7500 at , meg igy is kevesebbe volna , mint "biztositassal" :(

Igen, tudsz valasztani masik biztositast is ahol mondjuk havi 400 - 500 at fizetsz, cserebe mondjuk a copay nem 30 hanem 20 lesz , de egy szulesnel a 5200 helyett csak 4000 kell fizetned, tehat megint szarabbul jarsz osszesegeben :(

Akinek nem vilagosak a fogalmak, neze vissza a korabbi bejegyzesem, ahol megprobaltam megvilagitani ezt az el..szott rendszert.

Persze akinek a biztositasa a cegen keresztul van, annak ezzel nem kell kozvetlenul foglalkoznia, de nagyon valoszinu hogy ott is rosszabodtak + dragultak a feltetelek!

Nu, ez csak ilyen rovidke volt! Csa

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr536998087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobsys 2014.12.19. 19:15:59

Roszabbodtak a ceges biztositasnal is. Vakartam is a fejem, hogy akkor most melyik legyen. Csinaltam egy Excel tablazatot, hogy szamolja ki nekem mi mennyibe kerulne egy x ezerdollaros szamlanal :)

csokimurika 2015.01.11. 15:23:39

Üdv! :)
Nagyon nagy figyelemmel olvastam végig a blogját, nagyon sok mindenben segített!
Én és a barátnőm szeretnénk az USA-ban lakni!
19 éves vagyok, 2x már voltam NJ-ben (Edison-ban pontosan) ismerősnél és eljutottam Floridába is. Barátnőm már közel 20x járt ott, őt már régóta "megfertőzte" Amerika, engem első látogatásomnál megfogott tavaly, és a 2014-es karácsonyi látogatás csak megerősített abban, hogy szeretnék egyszer kint élni - ha lehet, minél hamarabb :).
Sajnos az ismerősünk nem legálisan van kint, és én sem igazán tudom, hogy legálisan milyen úton tudnék kikeveredni a barátnőmmel együtt.
Mivel pályaválasztás előtt állok, szeretnék segítséget kérni, hogy melyik lehet az a szakma, amelyikkel könnyen el lehetne helyezkedni az államokban. Persze ez kicsit hülyén hangzik, mert ugye azt mondják: "azt csináld, amit szeretnél", na ez nálam lehet bármi, csak tudjak kimenni! :D Sajnos MO. egyik legrosszabb megyéjében, borsodban élek és annak is inkább a "krémes" részében. Tehát így mindenképp szeretnék kijutni.
A lényeg a lényeg: segítséget szeretnék, mint már írtam...
A zöldkártya lottón kívül is van esély, utána néztem a vízumoknak, csak elég nehéz megszerezni egy ilyen vízumot, vagy akár szponzort.
Több kérdésem is lenne Önhöz, kedves Árpád, vagy bárki máshoz, aki kint él Amerikában és szívesen segítene nekem.
Megadom az E-mail címem: csokifudzsika@gmail.com, de ha valamelyikőjük ad egy E-mail címet én is szívesen felveszem Önökkel a kapcsolatot!
Üdvözlettel egy lelkes, kitartó srác! :)

Árpibá 2015.01.11. 23:56:33

@csokimurika: Szia

Csak nagy altalanossagban tudok "szakmat" mondani, de jellemzoen az a helyzet mint otthon is.
Tehat keresettek az epitkezessel kapcsolatos "felsobb" szakmak, mint burkolo stb, bar ezekbol eleg nagy a "Mexikoi" kinalt is.
Ha egyetemben gondolkodsz akkor pedig a mernoki szakmakat javaslom.
De mindenek elott az ANGOLT es ha az mar megvan akkor magad is tudsz keresgelni a neten, hogy mik a keresett szakmak itt.
Sok szerencset

HeidiH 2015.08.26. 19:58:16

Üdv!Régi a bejegyzés, de remélem, feltűnik a kommentem! :)
Olvasom a blogot és szörnyen irigy vagyok! :)
Régi vágyam, hogy az USa-ban éljek, szent elhatározássá változott és ehhez szükségem lenne sok-sok tanácsra, tippre, elsőkézből.
Mo-n ingatlanosként dolgozom pár éve, de van kb 15 éves vendéglátós tapasztalatom is, kb ezeken a területeken tudnék mit kezdeni magammal, de bármilyen munkát elvállalnék, csak legyen mellette életem is(emiatt kizárt a hajós munka pl).
Mit javasolsz, hogy álljak neki?

Árpibá 2015.09.09. 20:04:21

Szia

Elso korben a kijutason gondolkodj! Ha az illegalis melot nem akarod, amit nem is javasolnek, mivel ugy "nem lesz eleted" akkor kb a kovetkezok maradnak:

- hazassag egy amcsival
- egy ceg aki sponzoral konkret melora, szinte mindig diplomas melora
- nyeres a zold kartya lotton

ha ezt megoldottad, johet a tobbi kerdes. Nem akarlak lehangolni, de ez nem EU, ide eleg nehez legalisan kikerulni, de NEM lehetetlen. Sokaknak sikerult mar.
Udv es jo szerencset

Árpibá 2015.09.09. 20:05:24

@HeidiH:
Szia

Elso korben a kijutason gondolkodj! Ha az illegalis melot nem akarod, amit nem is javasolnek, mivel ugy "nem lesz eleted" akkor kb a kovetkezok maradnak:

- hazassag egy amcsival
- egy ceg aki sponzoral konkret melora, szinte mindig diplomas melora
- nyeres a zold kartya lotton

ha ezt megoldottad, johet a tobbi kerdes. Nem akarlak lehangolni, de ez nem EU, ide eleg nehez legalisan kikerulni, de NEM lehetetlen. Sokaknak sikerult mar.
Udv es jo szerencset

HeidiH 2015.09.10. 16:12:25

Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben, de mellette keresem a további lehetőségeket is a kijutásra!:)
A kamu házasságot egyelőre kizárnám, az kb a végső mentsvár lenne..Tehát marad a 2, 3!:)
Mo-n ingatlanos vagyok és egyszer majd kint is abból akarok élni, tudom, tudom, hogy odáig hosszú és rögös az út, de kitartás, elszántság abszolút megvan!
A H1B vízum nekem nem út, sajnos diplomám nincs,gimis érettségim van+ingatlanos papírok, ez a zöldkártya lottóhoz OK, de a H1B-hez nyilván nem.. viszont van bő 15éves vendéglátós rutinom, ezzel kapcsolatban kérdeznélek.. tudom, mert olvasom a blogodat, hogy te nem ezen a területen dolgozol, de hátha van erről infód: van a másik munkavállalási vízum, ami nem diplomásoknak szól, hanem idénymunkára(6-12 hónap talán??), mennyi esélye van annak, hogy találjak kint egy céget(hotel, étterem),aki tud így alkalmazni? És hogy így meg is kapjam a vízumot? És mit jelent az, hogy az adott cég szponzorál? Mert az anyagi részét átvállalnám, csak ajánlat legyen!!:) Illetve ha kijutnék így, akkor ha helyben találok másik céget, aki hasonlóképpen alkalmazna, akkor kint meghosszabbítják a vízumot(ha jól tudom, akkor 3 évig talán?), vagy ahhoz haza kellene utazni?
Bocsáss meg a sok-sok kérdésért, de minden info, tapasztalat nagyon jól jönne! Nagyon köszönöm!!
süti beállítások módosítása