HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

Megvolnank! Eddig terveztunk elore, mikor jelentkeztunk / megnyertuk / kijottunk, amig megkapjuk az US allampolgarsagot. Es megvan!

Azonak akiket a tenyek erdekelnek az allampogarsag megszerzeserol ugorjak at kov bekezdest.

Gyakorlatban nem valtozott semmi, elunk mint eddig. Nagyobbik fiam epp tegnap kezdte a "2nd grade" -et a suliban a kicsi pedig kb masfel eves. A tovabbi terv annyi, hogy kb amig a nagyfiu kijarja az 'altalanost' illetve a kicsi is jar egy - ket evet suliba, hogy az angol neki is meglegyen, aztan koltozunk haza. Igen, ahogy mindig is terveztuk. Ez nem valtozott. Meg mindig olyan mint egy nagy kirandulas, szeretjuk, elvezzuk, de tudjuk, hogy a vegen majd haza kell menni. Asszony otthon van a gyerkoccel, kb mig 3 eves nem lesz, aztan megy o is oviba, anya meg dolgozni ;) Az en keresetem eleg egy altalanos joletre, semmi extra, de nem is panaszkodunk.

 

 ALLAMPOLGARSAG:

idorendben.

2016.11 beadtuk a kervenyeket az allampolgarsagra, nekem es anyanak. A kicsi elve az, mivel itt szuletett a nagyobbnak meg nem kell kervenyezni, mivel ha mi megkapjuk o automatikusan az lesz. Jo kis dijja van osszesen ~$750 per fo volt nekunk, de ha jol tudom emeltek azota. A form maga eleg egyertelmu es az is hogy miket kell beadni vele, ami minden szituban mas, szoval nem irom ide a mienket. Annyit talan meg, hogy kepet erdemes beadni, annak ellenere h direkt nem kertek, mivel a vegen az interjun megis baszodnak miatta. Ha jol emlekszem kb 2 het utan kaptunk egy levelet, h befogadtak az igenylesunket es ezen a levelen van egy szam amit online be lehet regisztralni, es onnantol emailt / SMSt kaphatsz ha tortenik vmi az ugyedben.

2017.12 behivtak 'biometrics'-re, ez azt jelenti hogy ujlenyomatot vesznek es kepet csinalnak (igen es ennek ellenere megis kerik a papir kepet a vegen) ez kb 1-2h vesz igenybe.

2017.02 jart le az 5 ev, ehhez kepest 90 nappal korabban lehet beadni az igenylest, amit fentebb leirtam!

2017.05 behivtak interjura, ez egyben az Allampolgarsagi es Angol teszt is! az angol az eleg pite, egy mondatot lediktalnak , h ird le, ill egy mondatot kell felolvasni. Es nyilvan meg kell tudjad magad ertetni az interjun is. A tesztre legjobb ha letoltesz egy aktualis mobil appot es azzal gyakorlogatod mikor van idod. 100 kerdes van elore megadva , 10et kerdeznek eloben , hatot kell min tudni. Nem nehez. Ide keszultunk adopapirokkal , szuletesi any. kivonatokkal, stb amiket felsoroltak, h kellhet. Nem kertek semmit a vizsga utan, KIVEVE a papir kepet, amiert elszaladtunk egy CVSbe csinaltatni es vissza vittuk nekik.

2017.07 az elso idopont amit kaptunk, az eskutetelre, de kellett egy ujat kerni, mivel epp otthon voltunk.

2017.08 masidik idopont, a Ricmond kozponti birosagra kellett mennunk. Telot, fenykepezot, stb nem engednek be erre keszulj! kb 60 uj allampolgar volt es kb 100 csaladtag haver. Egy torvenyszolga beterelt egy nagy birosagi terembe es az egyik oldalt leultette az uj polgarokat, a masikra a vendegeket. Nagyon meg volt szervezve minden. Eloszor sorba kellett allni harom turnusban (a zold kartya szama alapjan) hogy bejelentkezzunk, ellenoriztek a nevunket egy listan, leadtuk a ZKt es a meghivo levelet, valamint eloben is meg kellett valaszolni azokat a kerdeseket, amik a level hatuljan vannak (pl, voltal e kulfoldon az interju ota, hazasodtal e azota, stb) Ezutan mindenki kapott egy nagy boritekot, tajekoztato anyagokkal es egy sorszammal. A szam alapjan ujra le kellett ulni de mar sorrendben. Egy ugyesz csaj vegigment mindenkin es ellenorizte a neveket. Majd vartunka birora. Az is megjott, felallas. Az ugyesz csaj egyesevel bemondta mindenki nevet es orszagat, fel kellett allni es a birora biccenteni. Mikor ez megvolt, kb 10 es csoportokban (soronkent) kimentunk jattolni a biroval es atvenni a nevre szolo 'certificate' -et ami az allapolgarsagot bizonyitja. Kb 3-4h az egesz.

ES KESZ, mehetunk US utlevelert :)

Ennyire szantam ezt a blogot es el is keszultem vele. Nem hiszem h, jovok meg folytatni, meglatjuk. Koszonom mindenki figyelmet, remelem hasznonak talaljatok az infokat.

Udv

Arpad

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr112808188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása