HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

Az egyik szomszédunkat a háza előtt lelőtte egy zsaru.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert ez már  a story vége. Otthon ülünk, kora délután a gyerek épp a délutáni szúnyókálását tölti, amikor egy durranást hallunk. 

Mi ez? Lövés volt? - kérdezi az asszony. Gondolom. -mondom én. Azt gondoltam a lakópark szomszédságában lévő családi házak egyikének kertjében vki próbálgatja a fegyverét. (Viginiában szabad fegyvert tartani, sőt még magaddal is hordhatod bárhová!) 

5' múlva szirénázást hallunk, elég sokat hallunk, nem megy csoda számba, a zsaruk mindig csapatostul mászkálnak, de ez már közelinek hatott.

Kinézek. -gondoltam magamban. Hát, a tőlünk, kb. 6 sorháznyira lévő lakás előtt (200 m) és környéken áll vagy 15 rendőr autó, 2 tűzoltó kocsi, 1 mentő és kezdik szalaggal lezárni a környáket. 

Mi a picsa!?

Közelebb megyek és látom, h a parkoló autok közt fekszik egy fiatal fehér srác és a mentősök dolgoznak rajta, majd hordágya teszik, be  a mentőbe és nem túl sietősen elhajtanak vele! 

Közben mégtöbb autó jön. Kb 15 db civil rendőrautó. Nem viccelek moccani sem lehetett a rengeteg autótól. Aztán a riporterek is megjöttek kamerákkal. Szomszédok kérdezgetik, mi történt? Fingom sincs, nekem se.

Gondoltam valami családi balhé volt aztán lövöldözés lett belőle.

Visszavonulok a kecóba, rendőrök elhajtottak a szalag mellől. Egyszer csak kopognak. Két db detectiv kérdezi mit láttunk hallottunk. Mesélem nekik is. Kérdezik kiabálást nem? Nem. Ok

kb 4h! múlva elvonul a banda és csak a riporterek fotózgatnak, meg a szomszédok merészkednek közelebb, én is :) A szóban forgó lakás üveg ajtaja kitörve, egy csomó cucc az utcán, pár a szemben álló kocsi szélvédőjét zúzta be.  

Lehet vmi robbanás volt? Azért jött ki ekkora banda? A srác kotyvasztott vmit otthon azt felrobbant idő előtt?

Ez biztos benne lesz a hírekben. Rá is kerestem online a robbantásra, de nem volt ilyen. 

Aztán megtaláltam. Leírják a történetet illetve a közvetlen szomszédok kamerába nyilatkoznak is mi volt, sőt az egyik még képeket is csinált:

A 18 körüli gyerök, kicsit gyenge elméjű kezelés alatt is volt, már máskor is balhézott. Na most vmiért bepöccent a nevelő anyjára és elkezdte a csaj kocsiját dobálni mindennel amit otthon talált. 

Vki kihívta a zsarukat. Azok felszólították hagyja abba, ő nem. Feltette a kezét és üvöltözőtt rájuk, h lőjék le. 

Ekkor készült ez a kép a szomszéd által:

police-shooting.jpg

Majd, bumm. Meglőtték. Összeesett.

A többi már ismert, kivonult a fél vármegye és "nyomozni" kezdtek.

 

Azt ajánlom, ha az USAban egy zsarú felszólít h feküdj a földre. Tedd azt! :( 

Persze ettől még görénység amit itt csináltak.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr804479786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

otthonbiztonság.hu · http://www.otthonbiztonsag.hu 2012.04.29. 21:17:27

A figyelmeztető lövés szöget ütött a koponyájába ? Lehet, hogy kiérkezés előtt az adott állam törvénykönyveit is érdemes átolvasni, vagy bűnözési térképét?

Tény, hogy ha viselhet az ember fegyvert és védheti a családját, akkor a törvény kezébe is hamarabb elsül a stukker...

Még szerencse, hogy Amerikában a nem halálos fegyvereket lehet használni a tc. emberének, kár hogy a szóban forgó esetben nem azt tette az officer.
A gyereknek is jobb lett volna ha taserrel lesokkolják, mint hogy a 9mm közbeszólt...

zhnet 2012.05.05. 22:57:41

Végig olvasva a blogodat, az az érzésem hogy nem érzed biztonságban magatok. Ez csak a kisgyerekes apuka mondatja veled vagy valóban félni kell?

Árpibá 2012.05.06. 03:44:06

@zhnet: Nem, egyáltalán nem félünk. Ez nem a környék fügvénye, zsaruk bárhol lelőnek az USAban, ha ők nem érzik magukat biztonságban :(
Ahol mi vagyunk az egy nagyon jó környéken lévő, olcsóbb apartman negyed.
A zsaruktól sem félek, ha ez volt a kérdés, de jobb vigyázni.
süti beállítások módosítása