HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

 Még otthonról azt terveztük, h egy hónapig kell hotelban laknunk, de mikor elkezdtük a foglalások árát nézni a neten, redukáltuk egy hétre J (ezt jól tettük, azóta kiderült). Elég drága, pedig ez nem is nagy drága város, mint NY vagy LA. + még drágább ha életben akarsz maradni, találtunk olcsóbb szállásokat, de mikor a review-kat is elkezdtük olvasni akkor lemondtunk róluk. Ezt javaslom mindenkinek J

 

Végül egy jobb városrész „iparibb” negyedében találtunk egy Days Inn szállót, amiről jobbakat írtak és elfogadható áron is volt. Egy dupla szoba = két ágyas, 7 napra 391$ volt. Egy hét 3 felnőttnek és egy gyereknek pont elég is, elég fárasztó így élni.

Közben nekiugrottunk az apartman keresésnek. Jobb környéken olcsóbb 3 hálószobásat kerestünk. főleg az apartmants.com ill. a hotpads.com oldalakról néztünk. Mindenhol azzal kezdtünk, h csak 3 napja érkeztünk az USAba és csak útlevelünk van! Kicsit néztek, de mondták h OK, kedvesen mutogattak kecókat. Majd mikor az árról beszéltünk rákérdeztek hol dolgozunk: sehol, 3 napja vagyunk itt! JAAAA! Akkor jöjjünk vissza ha már van meló, mert anélkül nem adnak ki. Ezt több helyen megkaptuk és elkezdtünk izgulni mi lesz!?

Telefonon nem érdemes érdeklődni, idióták, nem kapsz egy darab egyenes választ sem semmire.

Végül egy helyen mondták, h ha 3 hónapra kibéreljük az apartmant (a rövidebb bérleti idő miatt +100$/hó) és előre ki is fizetjük az egészet: 3400$ + 100$ security deposit (elvileg ezt visszakapjuk) akkor jöhetünk. Kaptunk rajta, fizettünk. Ebben az összegben az összes rezsi is benne van és van a kecóban, amit otthon sorháznak itt „townhouse” nak hívnak, mosó és szárító gép is, ami itt nem általános, hanem mosodába kell vinned a szennyesed!

Ez nem éppen olcsó ebben a városban, de gyorsan kellett a hely. A kecó egy sorház 2 hálóval és 2 fürdővel, klímával kb 100m2. Jó környéken, ez nagyon fontos! Valószínűleg valaki magánszeméllyel olcsóbban is meg lehetett volna állapodni egy magánháznál, ha nem kér credit history-t, de nekünk nem volt időnk.

Most már két hónapja lakunk itt. Elég üres volt az elején a lakás, de vásárolgattunk dolgokat. Főleg a WalMart-ban, mivel ide 3 hónapig eredeti csomagolásban vissza lehet vinni szó nélkül a dolgokat. A másik jó hely az amazon.com, olcsó és sok dolgot ingyen házhoz hoznak.

UPDATE 3.hónap után

Lassan ebben az apartmanban is kitöltjük a kifizettet 3 hónapot, elkezdtünk szétnézni, hová is költözzünk, mivel anno elég sürgősen mondtuk erre igent, h ne kelljen sokat szállodában lehúzni.

Most kiderült, h tényleg nagy mákunk volt ezzel a hellyel.

Azt gondoltuk ha majd mindenhova eleve úgy megyünk érdeklődni,h 3 hónapot előre csengetjük, akkor nem lesz gond a Credit History vagy a munkahely hiánya.

De az :(

A legtöbb helyen van "application fee" amit sokszor beköltözendő személyenként kell fizetni akár 50-100$ is lehet és ez csak arra, h megnézzék jöhetsz e? Ha nincs munkahely v CH 80% hogy nem, hiába fizetünk előre ki mindent. Van ahol azt is megmondták h mivel 3 vagyunk a 2 éves kölköt is számítva, ezért min 2 hálószobás kecót kell bérelnünk. Pár környékbeli olcsóbb helyet körbejártunk esélytelen volt mind. Így aztán bementünk a saját apartman negyedünk irodájába, h meg tudjuk e csak 1 hónappal hosszabbítani a bérletet. 

És meg! :) Aláírtuk, h ezentúl "month to month" bérletünk lesz (ezt érdemes megjegyezni és kérni!) ami azt jelenti, h nem kell csak egy hónapra előre megmondani, h maradunk e tehát bármikor fel lehet mondani és csak 1  hónapot kell +ban maradni/fizetni. 

Egy másik helyen megkérdeztük mi a módi arra az esetre ha aláírunk 12 hónapi bérletet, de közben felmondunk. (hosszabb bérlet esetén olcsóbb a havi bérleti díj) Akkor amíg ki nem adják újból a lakást, mi vagyunk felelősek fizetni, kivéve pár esetet, pl ha a munkahely elrendeli a másik városba költözést vagy a katonaság tesz így. Pontosan azért még nem értem, h megy ez, nyilván mindenütt más is a szitu, de mindenképpen érdemes rákérdezni, átolvasni a szerződést!

8.

Maradtunk a seggünkön, nem költöztünk el.

Viszont aláírtunk itt egy évet, így 995 lett a rent 1095 helyett, azért ez is vmi. Túl jó helyen van ez az apartman negyed, minden itt van a közelben, a környék is jó és ha leszámítjuk h a konyhabútor és gépek 20 évesek :) akkor a kecó is rendben van. Vásárolgattunk butorokat a craiglisten vagy a WalMartban, már nem táborozó cigányoknak csak csoró keleteurópaiaknak nézünk ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr624467669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása