HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

 SAJNOS NEHÉZ LESZ!

 

A mi esetünk az, amikor nincs külső segítség. Sokan írták, h nekik segítettek, már a reptéren várták, vki kecót, adott esetleg munkát, ezek felbecsülhetetlenek, főleg h sokkal jobb hangulatban indulhatsz az új életnek.

Nekünk ilyen nem volt, sőt értelmes konkrét infót is nehéz volt bárkiből kihúzni, ezért is határoztam el, h én megírom ezt és megadom ezt a segítséget az utánunk következőknek!

 

Otthonról úgy jöttünk el, hogy nincs sok veszteni valónk, nem éltünk rosszul se és nem is égettük fel a hidakat magunk mögött.

A terv az volt:

1 hónap alatt meglesz a szállás, kocsi, papírok.

3 hónapig adok magunknak időt h irodai melót találjak, ha nem keresek valami fizikait

6 hónapig húzzuk ki bevétel nélkül, ha ennyi idő alatt nem kapok melót, vagy nem nyerünk a lottón J akkor hazamegyünk és folytatjuk ahol abbahagytuk

Nem lesz gond! Gondoltuk.

DE

Már a szinte két napos utazás egy majdnem két éves gyerekkel és egy db anyóssal olyan fárasztó volt, főleg nekik, h az első hét után mindenki a világ végét várta. Semmi nem volt az anyósnak és az asszonynak jó. Minden szar és otthon minden jobb és még karalábét sem kapni!

Nehéz volt mindenkiben a lelket tartani és egy idő után már nekem is elegem lett és elküldtem mindenkit a p..csába. Vagy pofa be vagy húzzanak haza.

Ehhez gondolom hozzájárult hogy a DMVben milyen bunkók voltak velünk és kilátástalannak tűnt a helyzet. + itt döbbentek rá, hogy tényleg elölről ÉS NULLÁRÓL kell kezdeni egy életet, nincs egy kva szék sem az üres apartmanban vagy egy kanál sem ha nem veszed meg magadnak, úgy hogy közben otthon már minden kényelmi cucc megvolt.

Ha vki egyedül jön valószínűleg sokkal könnyebb. De mégis talán az a legjobb ha kijön átlépi a határt elintézi az SSN-t és haza húz 1-2 hét után a zöld kártyát pedig valaki akinek a címét megadta utána küldi. Így ha legközelebb kijön, már rögtön papírokkal kezdhet és talán már otthonról is intézhet 1 év alatt (ez a max amit távol lehet maradni) melót magának.(UPDATE: vigyázni kell az otthon maradással, mert ha a határon bejövetelkor úgy ítélik meg, h túl sokat voltál távol, akkor kezdeményezhetik a ZK visszavonását. Az 1 év a max, de ez nem garancia)

Családoknak, persze ez már nem annyira járható út, mert 2 szett repjegy oda vissza már vetekedik az itteni 2 hónap megélhetés árával és persze ha itt vagyunk, akkor intézni, keresni is lehet. De ha a pénz nem akkora gond, akkor ez a jobb megoldás. Esetleg először csak a családfő jön vissza, v az aki a leg eltökéltebb és keres melót intéz szállást és maradék már a „jóba” érkezik meg.

UPDATE:

Kb. 2,5 hónap telt el az érkezés óta és nyugodtabbak vagyunk. A hangulat is "majdnem" :) jó. A fő kérdés a meló. Még mindig nincs és ez bizonytalanná teszi az itteni létünk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr574467675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása