HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

Kezdetnek sztem az a legjobb, ha otthon kötsz egy utazási biztosítást pár hónapra vagy még olcsóbb ha kiváltasz egy olyan bank v hitel kártyát, szintén még otthon, amihez ez jár. Alap dolgok vannak benne, de ez a lényeg.

Ha már itt vagy és megvan minden papírod, akkor érdemes menni egy ugynevezett "medicaid" programra, ez csak kis vagy kereset nélkülieknek elérhető (az is lehet h csak családoknak kis gyerekkel, de ezt ki kell deríteni) és ingyenes vagy olcsó betegbiztosítást jelent ha jóváhagyják a kérelmedet. Minden államban más a program és a limit, de mindenhol kell lennie, szóval érdemes a neten vagy a helyi "social services" irodákban rákérdezni és jelentkezni. Mi csak most töltögetjük, szóval ha már többet tudok megírom!

A másik lehetőség, ez val. minden államban van, hogy megkeresel egy helyi templomot, mi baptista templom irodájába mentünk be és ők ajánlottak egy helyet, amit nálunk "Cross ministry" szerűnek -nek hívnak és ellátnak ingyen. Kb. ha jelentezel a háziorvosodnak felelnek meg, kikérdeznek a korábbi bajokról, teszteket csinálnak és ha vmi konkrét bajod van akkor ellátnak, de egy hosszabb folyamatra kell készülni, szóval érdemes már akkor bejelentkezni egy ilyen helyre, amikor még semmi gond nincs, ne akkor kelljen formokat töltögetni, amikor a hátadból kilóg a kés :)

Nyilván a fenti dolgok addig érvényesek, amíg nem találsz egy olyan melót, amihez adnak TBt vagy nem kötsz magadnak egyet, de ez utóbbi ritkább eset, mivel drágább.

UPDATE:

Megjött a válasz a Medicaid jelenkezésünkre. A 2 éves fiunk megkapta, mi nem :( Nem értettük miért? Egy petákot sem keresünk, semmi vagyonunk sincs itt!

Aztán olvasni kezdtem :) Megint. Ez a biztosítás annak jár aki csoró ÉS vmelyik "kiszolgátatott" csoportba tartozik, tehát kölök, öreg, terhes vagy nyomorék. Mi egyikbe sem estünk, így nem is kaptuk meg.

Nem baj, legalább a fiunknak megvan. Már a kártyát is kiküldték, ezt mindig el kell vinni ha orvoshoz visszük. Csak épp azt nem tudjuk hol fogadják el? Mely kórház vagy orvos? Ennek még utána kell járni...

UPDATE 3.hónap után:

A gyereket egyszer kórházba kellett vinni, mert magas láza volt egy éjjel. Jól jött az utazási biztosítás, mert 700$ számla volt, hogy 3x megmérték a lázát és kétszer kapott a boltban is kapható lázcsillapítót ezeket nővérektől ill.  egy doki is ránézett 2x 10' amig bent voltunk 8 órát hajnalig.

Az asszonynak pedig az egyik foga kezdett rakoncátlankodni, ezt is az utazási biztosító rendezte.

Mi nem kötöttünk külön biztosítást otthon hanem a bankkártyánkhoz tartozó 2 ill. 3 hónapos utazási csomagot használtuk.

8.

Nos van ugye melóm, amihez jár a TB (healt care) nekem 100% fizetik, ha a családot is bevonom akkor az egész biztosítás 50% állja a cég. Ezek a feltételek itt igen jónak számítanaka, de mo.-ról jőve nagy szívás.

Miért?

Ha csak magamnak kérem akkor a cég a bizt. 100% állja, egy jó nevű biztosítónál. De még ez is azt jelenti, h minden alaklommal amikor a háziorvosomhoz megyek 15$ kell fizetnek, ha beutal szakorvoshoz, akkor 35$ /alkalom. Korházban napi 200$ max :) 1000$ ig. Ha valahol sürgőségin jelentkezem akkor 200$. 

És ez csak "normál" egészségügy, mert a dental és vison (fogászat, szemészet) külön buli külön biztosítással és külön önrészekkel. Nekem azt is álja a cég, hasonló feltételekkel.

Ha a családi "csomagot" plan-t kérem, ami engem, asszont és a kölköt takarja, de abba azt hiszem nem kértem vison-t és dental-t az asszonynak (nem kibaszásból) az kb 1300$ /hó amiből 50% áll a cég, szóval nekünk 650$ kerülne havonta.

BESZARÁS drága!

Ez még most van egyeztetés alatt, szóval még nem döntöttük mi legyen, de ez kb megfizethetelen. Valószínűleg vmi otthoni megoldást nézük, van is kecsegtető, de majd meglátjuk ha már megvan, ugy néz ki havi 100$ az asszonyt és a gyereket be tudnánk biztosítani...

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr874469770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

otthonbiztonság.hu · http://www.otthonbiztonsag.hu 2012.04.28. 14:09:43

Kedves Árpibá!

Köszönöm a magam és sokak nevében a blog elindítását, érdekes, olvasmányos posztok lettek.

Egy kérdésem lenne, minden nap ránézek a blogra de nincs új cikk.., lehet tudni, hogy rendszeres lesz-e, illetve hetente, havonta fog új post megjelenni vagy amikor időd engedi ?

További jó egészséget és kellemes élményeket a jövőbeni posztokhoz :)

Árpibá 2012.04.28. 16:02:08

@otthonbiztonság.hu: Szia
Témákra osztottam a blogot. Mindegyiket folyamatosan frissítem ha történt a témában vmi új. Tehát nem új bejegyzést fogsz látni, hanem a meglévők végén egy UPDATE v csak U feliratot az új infóval. Azt gondolom így jobban használható marad.
Persze ha új témakör jut eszembe akkor lesz teljesen új fejezet is.
Ez a terv, de lehet változni fog :)

Árpibá 2012.04.28. 16:20:34

Illetve használhatóbb marad az új látogatóknak, mert egyben látják a dolgot. A régebbieknek ez nem olyan nyerő, ez tény.
Val. ha az alap témákat lezártam, akkor áttérek időrendi blogolásra...

hunati 2013.07.20. 16:13:41

Szia!
Tudnál itt vagy privátban írni erről az otthoni biztosításról (ha járható az út) infót, mert egyenlőre a cég még nem fizet nekünk biztosítást. Nekem csak akkor fog ha esetleg már teljes munkaidőben foglalkoztat, feleségemnek kb még 2-3 hónap. A lányunknak
igényelünk, de nem ártana nekünk sem.
Köszi
Üdv: hunati

Árpibá 2013.07.22. 18:45:15

@hunati: Szia
Megirtam a legfrisebb bejegyzesemben. Ha van kerdes szolj. De ezt elvileg csak otthonrol lehetett volna megkotni, ugy h mar kint vagytok, nem.

Bellagio 2015.05.26. 00:19:21

Szia Arpiba!

Jo regi ez a bejegyzes, de talan olvasod a hozzaszolasokat :)

Engem ez a sor erdekel a leginkabb: "Ha a családi "csomagot" plan-t kérem, ami engem, asszont és a kölköt takarja, de abba azt hiszem nem kértem vison-t és dental-t az asszonynak (nem kibaszásból) az kb 1300$ /hó amiből 50% áll a cég, szóval nekünk 650$ kerülne havonta."

Ez hogy a rakban lehet? A lenti oldalon a legdragabb Family Coverage havidija 600$, egy 4 tagu csaladnak.

health-insurance-provider-review.toptenreviews.com/

Ennyit valtozott volna 2012 ota?

Árpibá 2015.05.26. 03:35:53

@Bellagio: Szia. Nem minden allamban elerheto minden biztosito es csomag. De az alapveto kulonbseg, hogy az en biztositasok akkor 0 azaz nulla deductible -vel azaz onresszel jott, mig a te linkeden elerhetoek 4000-10000 $ -al! Eddig az osszegig nem fizet semmit a csomag a nagyon alap dolgokon kivul. Ha mar 4-10e kifizettel, akkor ok is elkezdenek perkalni! Na ez a nem mindegy.

Bellagio 2015.05.26. 10:13:58

@Árpibá: Ah, szoval letezik zero deductible is, na ezt nem tudtam. Azt hittem mindenkeppen van onresz.

OK, koszi.

Árpibá 2015.05.26. 18:27:35

@Bellagio: Lehet, h most mar igy is van. Az Obamacare ota felemeltek az en csomagom arat + mar van $500 deductible / fo, de atvallalja a cegem. Szoval szamomra meg mindig 0.
süti beállítások módosítása