HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

"akinek nem inge, az ne vegye gatyára" :D Szóval aki pörfikt Englis az skipelhet.

Aki viszont nem, mint én (mi) is annak egy tényleg pici segítség. 

Én is és a nejem is beszél angolul. Én sokkal jobban értek ő viszont sokkal jobban beszél, főleg a hétköznapokban. Hát igen a csajoknak mindig is jobban ment a csacsogás :)

Azt hiszem egy min. angol nélkül, egyedül nincs értelme kijönni. Csak ha vki itt vár és segít. Persze ezt úgy kell érteni, h mondjuk egy családból 1 vki legalább törje, mogyorózza :) a nyelvet. A kihúzás után otthon rendelkezésre álló 1-2 évet ki kell használni. Erre is. Intenziven angolt kell tanulni, ha nincs egy alap. 

Nem annyira javasolnám az angol nylev tanító sulikat, persze total zéró tudásról nehéz máshogy indulni, inkább a jóval drágább, de sokszorosan hatékonyabb ANYANYELVI tanártól vett személyes! óráknak van értelme.

Ha már itt vagy akkor pedig szét kell nézni a neten, ESL oktatás után. Ez az ingyenestől a sok ezer $ ig terjedhet.

Amiről én tudok beszámolni az az ingyenes :)

A neten a "baptist church free ESL" érdemes rákeresni. Mi találtunk ilyet, hozzánk egész közel egy baptista templom és iskola tart hetente 2x ingyen órákat esténként, direkt bevándorlóknak 5 szinten. 5$ a beiratkozás aztán free.

Nálunk hétfőn és szerdán van. Hétfőn adnak svédasztalos ingyenes vacsit, ingyen könyveket és ruhákat és vigyáznak a gyerekekre is akik hozzák magukkal. Nem kell hívőnek lenni, nem is kérdezik. Persze vannak idézetek a bibliából, de senki sem erőlteti! Járnak arabok, indiaiak és sokan akik nyilvánvalóan nem keresztények és nem is lesznek azok.

Szerdánként összevont óra van az összes csoportnak, de ekkor csak töredék jön, mivel se bölcsi se kaja :)

A tanítás hatékonysága nem olyan magas, bár 3-6 vagyunk áltlában egy órán egy csapatban. (persze lehet a kezdők többen vannak) de mindenképpen megéri eljönni. Valódi tanárok tanítanak, általában nyugdíjasok és mindenki szuper jófej és kedves.

Nekünk az első ilyen óra után a világba vetett hitünk változott meg :) annyira jó volt a sok hivatalos bunkózás és egyéb nehézségek után!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr704495226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NPeter71 2013.09.06. 22:02:28

Szia Arpiba.

Ti melyik church-ben tanultatok angolul? Rakerestem a googleban es nekem csak a River es a Gaskins sarkan levo "Second Baptist Church"-ot dobta ki. Vannak mas sulik is, de csak ezt talaltam amelyik este tartja az orakat. Legalabbis en csak ezt talaltam, viszont jo lenne valami kozelebbi, mert egyenlore nincs autom.
Koszi elore is.
Udv N.Peter ( a Three Chopt-rol. :-)

Árpibá 2013.09.08. 01:44:50

@NPeter71: Szia, oda jártunk mi is. Val most kezdődik szeptemberben az évad, szóval jó időben lennél!
Hogy nem az emilemre válaszoltál?
Űdv
Árpád

NPeter71 2013.09.08. 02:38:12

Szia.
Valaszoltam az emailedre, de valoszinuleg nem kaptad meg. Most kozvetlenul a cimedre irtam a valaszt. Remelem megkapod.
Udv. N.Peter
süti beállítások módosítása