HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

 

Aki mar kint el az biztosan hallott rola , talan az is aki meg nem. 2014ben mindenkinek kotelezo betegbiztositast kotni. Ha nem teszi, akkor az adobevallassal egyutt ev vegen buntetest kell fizetnie. Ez iden meg nem olyan nagy osszeg, de aztan minden evben egyre nagyobb lesz.

Nekunk is lejart a meg otthon kotott “utasbiztositasunk” , amit nem is biztos, hogy be tudtak volna az USAban az ev vegen, szoval mi is kotottunk egyet a csaladnak. Megint kezdodott a dilemma , vigyem be a csaladot a ceges biztositasba vagy kossunk kulon. Vegul ez utobbit valasztottuk.

 

A betegbiztositas. Tobb reszletbol all amikre kolon kell kotni, alap healthcare, vision (szemeszet) , dental (fogaszat) ezeket mind kolon biztositasok fedezik altalaban, kulon feltetlek alapjan. A kulcsszavak amiket erdemes tudni:

  •        Deductible (onresz) ez minden alap biztositasnal van es azt a konkret osszeget takarja, amig a biztosito nem allja a nem alap (pl haziorvos, szakorvos) koltsegeket.
  •        Copay (vizitdij) minden alaklommal mikor dokihoz mesz, rogton a helszinen be kell csengetni ezt az osszeget. Kb 0-100 $ beszelunk. ALtalaban kulonbozo ha hazidokihoz vagy ha szakorvoshoz mesz.
  •        Coinsurance (a te reszed a szamlabol) ez mindig egy % osszeg . Altalaban 10-50% kell elkepzelni
  •        Out of Pocket Max (az a max osszeg amit egy eveben osszesegeben te fizethetsz a szamlakba zsebbol, a biztositas havi dijan felul termeszetesen)
  •        Network ( orvosi halozat) ez egy tobb szintu lista orvosokkal, korhazakkal ahova mehetsz ha baj van. Vagy halozaton belul es halozaton kivuli osszegek vannak vagy szintek.

Egy pelda. Nagyon fontos , hogy mint minden ez is allam es hely fuggo, mas allamokban masok a torvenyek, masok az osszegek. Vegyunk a mi biztositasunkat: ez havi 360$ kerul egy 4 eves koloknek es egy 35 eves nonek. Mindent kovetkezo halozaton beluli osszeg lesz, azon kivul nem is erdemes gondolkodni , mert legalabb ketszer dragabb.

Ha elmegyunk “hazi orvoshoz” (PCP) akkor ezzel ingyen van azaz nincs copay. Ha szakorvoshoz megyunk, amihez kell “beutalo” a PCPtol akkor ott 50$ a copay. Ha mondjuk tortenik egy baleset es korhazba kerul vki, akkor az naponta 100$ copay , $500 az ER azaz a surgossegi ellatas, majd a korhazi szamlabol , legyen mondjuk 15 000$. Eloszor is van deductible 2500$ eddig az osszegig nem allnak semmit,  majd 20% copay azaz 2500$ kell meg kifizetni. Tehat kb 6000$ kerulne a buli, de az out of packet max / fo  az 3500$ / ev , szoval vegul 3500$ kerult a kezeles.

Szules, az elozetes vizsgalatok ingyen vannak, a szulesre a fenti “korhazi” kezeles  ervenyes!

Egeszen pontosan en sem tudom, szoval lehetnek ertelmezesbeli elteresek, de a megertes szintjehez kb stimmelnek a dolgok.

Es ez csak az alap orovosi ellatas volt. Gyereknek benne van a Vision is, de felnottnek nincs. Fogaszat is + kulon biztositas.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr756225675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása