HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

23.
április

Meló

Árpibá  |  Szólj hozzá!

 Na az még nincs (8 hét után). Kb 3 hétig csak intézkedtünk, nem is kerestem melót. Azóta a neten küldözgetem az önéletrajzom, volt pár telefonos és pár személyes (fejvadászoknál) interjúm, de semmi kecsegtető L

Meglátjuk.

UPDATE 4.hónap után

Elkezdtem melózni, ez kb már a 4. hetem lesz. Egy kb 4* szálloda bárjában vagyok "bartender" :) Sosem csináltam ezt, de persze meg lehet tanulni.

Általában üzletemberek vannak és azok inteligensek, kedvesek, türelmesek, mint az átlag normál amcsik. A héten volt egy veterán banda, mindenki tolókocsiban vagy még rosszabb, szerencsétlenek, de jó sok igazi paraszt van köztük. Általában mondták is h a katonák bunkók. Mindenért reklamálnak, stb. nem írom le, de most egy kicsit megnehezítették az életem :(

Amugy talán okés lesz a meló. Még nem tudom mennyi jön össze belőle, de az biztos h nem fog feldobni a pénz.

Hetente 3-4-5 napot dolgozok vagy 16-23 v 14-24(02) műszakban. Fárasztó. kb 1600-2000$ nettó jön össze belőle, de ezt úgy h mivel 3an vagyunk a családban, ezért adót nem is vonnak szinte! Van egy alap 6,5 órabér + jatt, ami a nagyobb része a pénznek. De sajnos hol van hol nincs :(

Ha jól tudom a minimal órabér (minimálbér) itt VAban, elvileg 7,5 de ahol jatt is van ott ez alá is lehet menni. Itt amcsiban a túlórától (a munkáltatók) félnek, mint a tűztől, inkább felvesznek még valakit , minthogy a heti óraszám 40 fölé menjen! Ahol nincs jatt ott inkább 10$ az órabér, iroda kezdő melóknál 12-14$ lehet számolni. Ebből lehet számolni, mondjuk 160 órát egy hónapra.

Ez persze mind bruttó! Ebből jön le a federal vagy szövetségi adó - TB (ebben nincs egészségbiztosítás!)  - helyi adó. Ha egy 3 tagú családban csak 1 valaki keres, akkor ezt a keresetett lehet 3ra bevallani és ennyiből szinte nem is vonnak szövetségi adót csak a többit.

A betegbiztosítást a munkáltató adja (vagy nem) itt nincs általánosan. Ue a helyzet a szabival. Alalpból 0. Hacsak nem alkudsz ki magadnak, de kezdő gagyi melóknál nyista!

 FÉL ÉV:

Nos, sajnos nem hozott ennyit a bartenderkedes. Így hogy gyakorlatilag nem vontak federal tax –ot , átlagosan nettó 1500$ jött ösze. Ez 2,5 hónap tapasztalata :). Ha valaki csak egyedül van, akkor az kb -200$ az adó miatt. Ha valakinek nagyobb pofája van, jobban szeret emberekkel dolgozni (persze mindezt angolul) akkor ebből többet is ki lehet hozni. Az amcsi munkatársam szerintem megkeresi a 1800-2000, mert egyébként nem tudom, hogy élne meg egyedül egy fizuból.

De ez már szinte a múlt. :D

Felvettek végre a saját szakmámban (IT) egy céghez! Ide én jelentkeztem a craiglist –keresztül egy hirdetésre (tehát nem közvetítő cégen keresztül ment) és jó keveset kértem (persze IT melóhoz viszonyítva) először emailban keletkeztek, majd volt két körös telefonos interview, majd egy személyes. Ez után már csak ketten maradtunk, jött még egy telefonos interview és végül írták, hogy engem választottak. Szóval nem volt egyszerű!

Most hétfőn kezdek, remélem minden rendben lesz. Már eléggé kezdett fájni a lában a bárban a 12h ácsorgástól. Kora délután még nincsenek vendégek akkor lehetne ülni, de akkor még a managerek vagy tulaj is bent van és ha bejön és azt látja ülsz, talál vmi melót :) neked! Ha semmit sem csinálsz de állva, az OK.

Folyt köv…. (megyek melózni a bárba)

Na itt vagyok :)

Lehúztam 2 hetet az új helyen! Azt hiszem rendben lesz. Az már kiderült, hogy csak elvben 40h egy munkahét az 50h simán elvárják, de 60h sem zavarnak haza :) persze mindezt "grátisz" azaz nem fizetnek túlórát annak, aki "salary" azaz fix bérben van , nem órabérben.

Elég pörgős a cég és még most kezdték a bizniszt, szóval még sokan jönnek dolgozni, mivel ez egy call center és kb 300 ember fog egy műszakban dolgozni, de összesen 3 műszak lesz, tehát kb 1000 alkalmazott. Persze én az infrastruktúrát tartom fent a dologhoz, nem telefonálgatok :)

Még nem jött fizu, de nagy reményeket füzünk hozzá :) már ittunk a medve bőrére!

7.

Már jött fizu, kettő is! (két hetente fizetnek) Nettó kb a duplája, bártenderi béremnek! Ebből már meg lehet élni! Kezdtünk is nagy vásárlásba :) Pl vettünk egy használt bőr garniturát 100$ ért! De ez recliner-es ám! (nézz utána!:) Azt még nem tudom mennyit vonnak majd a családra eső TB miatt, mert annak csak a felét fizetik, ez itt nagyon jónak számít. Majd ha többet tudok a heltcare-tb rovatban jelentek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr414467671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása