HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

 Mindenki hozta a kis GSM telefonját az USAba, nagyi még vett is T-mobilosat otthon direkt ide, mert azt mondták neki, h itt csak a T megy. Nem megy!

 

Csak a 3G telefonok működnek, de azok is 2G vel ha netezni akarnál. Konkrétan az én HTC HD2 okostelefonom, amin már android van az eredeti 6,5 windows mobile helyett, prímán használható telefonálásra, illetve egy régi kis SE 3G képes teló használható még, a többi meg sem nyikkan. Itt mások a frekvenciák amit a GSM használ, szóval az újabb 3G telók valószínűleg működnek de „normálok” nem.

Persze nem roamingolni akarunk horror áron ezért az itteni T-mobilnál vettünk kártyát és telefont.

Az USAban mobilon mindig fizetsz, tehát ha te hívsz valakit vagy küldesz SMSt és akkor is ha téged hívnak vagy kapsz SMSt, ez utóbbi elég kellemetlen, mivel nem tudod szabályozni és rengeteg spam sms van L

Előfizetés van, de addig amíg nincs „credit history” –ja valakinek, kb nem élt itt egy éve és van itteni bankszámlája, kredit kártyája, addig ilyet nem lehet kötni, de jelen állás szerint én nem is látom értelmét, mivel a „feltöltős” megoldás olcsóbb. Én még otthonról eldöntöttem hogy itteni GSMt fogunk használni (van egy másik rendszer is) h elég legyen csak SIM kártyákat venni telót ne kelljen.

Itt általában nem percdíjak vannak hanem „plan” okat vásárol az ember, havi fix összegért és ebben van egy lebeszélhetőség.

Mi konkrétan vettünk egy SIM kártyát egy 50$ plan-nel, ami tartalmaz unlimited USAn belüli hívásokat és SMSt + 100MB netet 4G sebességen (itt a HSDPAt 4G nek hívják J) ha a 100MB lement akkor is tudok netezni de csak 2G sebességen ami az én telómon EDGE –t jelent. (nekem ez nem gond mivel a 3G / HSDPA amúgy sem működött a telefonom az USAban) Itt nincs megkülönböztetve élesen a mobil vagy a földi vonal, ugyan az a helyi körzetszáma van, ugyan annyiba is kerül.

+ vettünk egy alap 3G okostelefont egy 30$ plan-nel, amiben 1500 perc vagy SMS van benne és 30MB 3G+ net (de ha ez leketyegett akkor vége, nincs lassítás) ezt azért h egymást tudjuk hívni elég sok az a 1500’ még akkor is ha duplán vonják (hívás fogadásnál is)

Ezzel meg van oldva az itteni (USA belüli) telefonálgatás.

UPDATE: Nem volt szükség ennyi „percre” ezért az 50$ > 30$ plan-re változtattuk, a 30$ > pedig „ pay as you go” –ra, ami kb az otthoni kártyásnak felel meg, tehát feltöltesz rá egy összeget és annyit tudsz letefonálni. Persze itt duplán ketyeg, mivel ha hívnak is fogy!

Hazatelefonálás

Az okos telefonokra, legalább is az Androidosra van Skype, ez fent van mindkét mobilon és az én 50$ unlimited 2G sebességem elég arra h a Skype állandóan be legyen jelentkezve és (video nélkül) beszélgessünk az otthoniakkal. Tehát ők S. keresztül bármikor hívhatnak ingyért minket, se mi, se ők nem fizetnek érte. Ezen felül feltöltöttem 10€ a Skype egyenlegemre így HU földi számokat is tudok olcsóért hívni a mobilomon lévő Skype-on keresztül! A HU mobil számok sajnos elég drágák kb 60ft/perc. Olyat nem hívogatunk J

Nyilván a Skype-nak nem muszáj egy okos telefonon lenni, lehet ez egy noti is, de így kényelmesebb , nem sokban különbözik mintha simán telefonálnék!

Közben kipróbáltam a „Google Voice”-t is. Ha van egy gmail levélcímed akkor tudod használni. Neten beregisztrálsz egy bármilyen USA számot (ki lehet választani egy listából) és át tudod irányítani bármilyen itten telóra, mobilra ingyért. Ennek több haszna van:

  1. 1.       ha valahol online hirdetésben önéletrajzban megadod a számod tutti előbb utóbb elöntenek a spam hívások és SMSek, ezért ha ezt a számot adod meg simán törlöd ha már nem kell
  2. 2.       lehet szűrni a hívásokat. Van spam szürő is, ill. ha egy ismeretlen hív, akkor először bekéri a nevét , majd nálad csörög, bemondja a megadott nevet és ha karod fogadod ha akarod nem.
  3. 3.       ha vki üzenetet hagy angolul, akkor annak a szövegét SZÖVEGBEN megkapod levél formájábam, tehát sokkal egyszerűbb érteni, mint telón keresztül.
  4. 4.       olcsóbb az otthoni mobilt hívni, mint a Skype-on, ha feltöltesz erre is pénzt, kb 30ft / perc

+U

Van még egy MAGIC JACK nevezetű kütyü, amivel érdemes foglalkozni. A weboldalukon nincs fent az ára, de utána kérdeztem és 70$ az első évre utána évi 30$.

A lényege, h kapsz egy kis dobozt amibe egy hagyományos bármilyen készüléket bedughatsz és a neten keresztül 1 éven át INGYEN hívhatsz MINDEN USA és KANADAI földi és mobil számot!

2 féle van: A pro verzió működik számítógép nélkül is közvetlenül netre vagy router-re lehet kapcsolni, majd beledugni a telefont. A sima pedig USB porton kell egy netre kapcsolt gépre dugni és szintén telefont dugni a másik végébe.

Persze ehhez még kell egy net előfizetés, de valószínűleg az ígyis-úgyis kell, mert nem hiszem valaki kibírja net nélkül.

EZ még arra is jó, hogy haza küldje az ember és akkor otthonról a többiek tudnak ingyen felhívni az itteni mobilomon. Persze érdemes kiemelni nekik a 6h idő eltérést, különben éjjel fognak hívogatni!

Esetleg ha vki arra adná a fejét, h mielőtt kijönne már otthonról vadászna melót, akkor is nagyon jó. Kapsz hozzá egy USA számot, amit az elküldött önéletrajzokban megadhatsz és ha felhínak nem tudják, h nem is az USAban vagy! Mo. számot garantáltan nem fognak hívni meló ügyben!

8.

T-mobile -nak van az egyik leggyengébb hálózata, de a prepaid árai verhetetlenek! Vettem itt egy T-s Galaxy S III -at, és ezen már mükszik a 3G ill. HSDPA+ is (itt 4G nek hívja a T) így már sokkal nagyobb a lefedettség.

Most próbálok ki egy új csomagot náluk, ehhez új SIM-et kellett vegyek (új számmal) ez 30$ /30nap !!! 5GB adat 4G sebességen, ha ezt elhasználtad 2Gre lassítják, de még mindig van neted, + unlimited text (sms) és 100 perc duma. Na ez utóbbi a gyenge pontja, de megpróbálom kitrükközni. Van egy GrooVe IP nevű android alkalmazás amivel az ingyenes G Voice (lasd fentebb) számodat tudod kihasználni a mobil adat vagy WIFI net kapcsolaton keresztül. Szóval elvileg ingyé beszélhetek akármennyit USA és Canada irányában. Meglátjuk....

Amúgy a Verizon LTE -n gondolkodtam még, nekik a legjobb a lefedettségük és a sebességük, de az egyátalán netet tartalmazó csomag (előfizetéssel) 80$ / hó, a 4GB bennfoglaló pedig olyan 110$ /hó. Igaz itt már unlimited a duma!

Prepaid (előfizetés nélküli) csak a T-nél olcsóbb a másik 3 szolgáltatónál ua az ár mint a havi cuccok.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr954467659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

otthonbiztonság.hu · http://www.otthonbiztonsag.hu 2012.04.29. 16:21:20

Üdv Árpibá!

Érdemes androidos okos telefonra feltenni a Viber programot, elméletben jobb minőségű mint a skype és szintén free és nem kell komoly regisztráció hozzá.

Örülnék, ha lenne egy Interjú poszt is, most hogy itt a GC húzás sokan a "probléma" elé állnak és jó lenne olvasni Te, Ti, hogyan éltétek meg, át :).
süti beállítások módosítása