HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

imag0002_1335622259.jpg_4264x1110

Virginia:

Az amerikai polgárháboróban az egyik vezető déli állam. Itt született a (egy államból) legtöbb amerikai elnök. Közel van Washinton DC (kb 2h kocsival) Majd még gondolkodom... :)

Richmond: Kb Budapest méretű város (a környező összenőtt megyéket városokat is számolva), de összesen csak 1,2M ember lakik itt. 

Mi azért kerültünk ide, mert 11 éve engem ide sodort a szél és akkor ez nagyon pöpec hely volt a 2000 mo.-hoz képest. Most kb ugyan olyan, szép, de semmi nem változott :(

Vidéknek mondanám. Élet nagyon nincs. Mondjuk a belvárosban (kb mint a 8 ker Bp.en) van egy "vigalmi negyed" fun district, ahol bárok buli helyek vannak, de sztem ez a 20-30 korosztálynak lehet érdekes, de az ő helyükben semmiképpen nem jönnék ide. Mi családosok vagyunk és itt nagyon szép, zöld a külváros. Ezért gondoltuk, többek közt, h itt kezdünk. Relative olcsó is a nagyobb városokhoz képest. (pl rent, adók) 

Egy nem túl életbevágó, de jellemző dolog. Itt nincs szelektív hulladék gyűjtés! Még üveget sem vesznek vissza, minden megy a kukába. :( 

Ez vidék. Nagyon nem európai és (sztem) mivel ide kevés bevándorló érkezik, a többi nagy célpontokhoz képest (CA, FL, NY, stb) nincsennek is felkészülve ránk, sőt talán nem szeretnek. Legaláábbis a DMVben kimondottan parasztok voltak.

Szóval, ha újra kezdenénk, nem itt kezdenénk. Persze ha beüt egy állás akkor val. minden rózsásabb lesz, de most minden az határoz meg, h nem nagyon kapkodnak értam. Sztem CAban már melóznék és akkor talán az sem számítana, h 1,5x annyiba kerül minden. Persze ha nem akkor ott ennyivel gyorsabban élnénk fel az otthonról hozott lóvét!

Majd még írok ide....

UPDATE

... kicsit lenyugodtak a kedélyek és már nem a város "számlájára" írjuk  a kezdeti rossz hangulatot. Egy szép "kis" zöld kertváros ez, ahol, h van melód, teljesen jól lehet élni, főleg családdal. De itt kezdeni, azt gondolom most már nem olyan jó ötlet. 

8.

Már kimondottan szeretjük Richmondot :). Nagyon klassz parkok vannak, rengeteg ingyenes rendezvény. Szép, tágas, zöld. Nem nyüzsgő, de nem is azt kívánjuk!

Tegnap voltunk egy fesztiválon egy parkban, persze ingyenes, eléggé sokan voltak és már csak a távolabbi parkolóban (1km) volt hely így oda írányítottak. De hogy ne kelljen ennyit se gyalogolni shuttle bus járatokat indítottak 1km távolságból :D a fő helyszínre, persze továbbra is ingyé! Ilyen otthon nem lesz egy darabig, nem mintha nem tudnánk ennyit gyalogolni :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr84478161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása