HTML

Nyertünk a zöldkártya lottón!

Minden ami fontos információ egy új élet kezdésnél az USAban. Nem élet-regénynek szánom hanem "lexikonnak". Ha nyertél, itt megtalálod kb mire számíts az USAban. Jó olvasgatást.

Friss topikok

  • Anette Anette A: Szia Árpibá! Megközelítőleg mekkora összegnek kell lennie a számlán? Csak úgy kb.? A lottó nyerte... (2019.07.14. 12:11) (US követség Interjú)
  • Árpibá: @Bicsko: Szia. Koszi. Igen tervezgetem, de miota megvettuk a hazat eleg sokat dolgozom vele. Szova... (2016.08.25. 03:09) pro & kontra / avagy hol jobb?
  • Árpibá: Szia Mar nem igen emlekszem, forumokon errol tobb infot talalsz. Azt hiszem a kihozasi sorszam ala... (2016.06.15. 01:37) Zöldkártyát nyertünk
  • paszi2002: Köszönöm szépen a válaszokat sokan arra sem méltatnak hogy visszaírjanak.Remélem sikerül valamit c... (2015.11.14. 23:20) Autó bérlése / Vétele
  • HeidiH: Köszönöm Árpibá, a gyors választ!:)Igen, természetesen jelentkezem a zöldkártya lottóra októberben... (2015.09.10. 16:12) Healthcare UPDATE 2015re

Címkék

Nos a mi kölkünk csak két éves, szóval ebben a témában csak limitált infókkal szolgálhatok, de az is több , mint a semmi.

A tőlünk nem messze lévő baptista templomban, ahol egyébként az ingyenes "doki" tippet is adták van daycare. 2 éves kor alatt heti 165$ a fölött 140$. Ebben kaja is van, asszem napi 3x és talán 7-18ig tart? Még nem adtuk be a gyerköcöt, de gondolkodunk rajta annak ellenére h mindketten otthonról vadászunk melóra. Mégpedig azért , h szokja a nyelvet és szocializálódjon. 

Az angolt (ESL) is egy baptista templom tartja , ez egy másik, ott is van minden ilyesmi, ott még nem kérdeztünk rá az árakra. Amennyire én látom, nem erőltetik nagyon a vallásosságot, legalábbis most az elején nem ijesztenek el vele :)

4. hónap után:

Nos, időközben beadtuk és ki is vettük a gyereket a bölcsiből.

A közelben lévő bölcsibe bejelentkeztünk, h a gyerek szokja a többieket, az angolt és az asszony is tudjon szabadulni / dolgozni :) ha beszokott a kölök.

A heti 140$ felül egyszeri 50$ "regisztrációs" díj volt. Kellett vinni:

pelust

seggtörlő kendőket

váltás ruhákat

lepedőt+takarót az alváshoz

07-18h ig vannak, ha vki nem viszi el 18:00 ig a gyereket akkor percenként +1$ kell fizetni késedelmi pótlékként.

Reggelit, ebédet és uzsit kapnak, benne van az árban. Egész jó, kajájuk volt. Egy csoportban, egy nevelőre, 10 gyerek van!

Beszoktatás nem igen van. Ez azt jelenti, h elvileg anyuka nem lehet bent a gyerekkel. Itt leginkább a "mélyvízbe" dobják a gyekőcöket, persze sokan már 6 hetesen bekerülnek, mivel itt annyi a "gyes-gyed" és így nem igazán érzik meg.

A mienket csak pár órára vittük be, első órát anya is bent volt, de mikor elbúcsúzott kezdődött a sivítás. Persze ez normális, de nem igazán figyeltek rá jobban, azért mert új gyerek és még nem szokott be. A majd úgyis megtanulja ha nem a könyebb, akkor a nehezebb úton, elvet valják.

Nekünk nem jött be ez, szóval egy hét után ki is vettük :(

Másoktól hallottuk, hogy tulajdonképpen egy drágább és nem is olyan jó bölcsi volt ez, szóval nem bántuk meg, de 2. kocsi hiányában egyelőre nincs más...

Na egyelőre ennyi volt a bölcsis kalandunk.

8.

A mi gyerköcünk továbbra sem jár még oviba, de egy beszoktatás félét elkezdtünk. Van egy YMCA :) kondi terem hálózat, klub, nevezzük így, ahol tagdijat kell fizetni és az egész család járhat (a részletekről asszem külön topicot nyitok, mert kva jó) De ami a lényeg itt, hogy 2-3 órára ovónénik vigyáznak a porontyra amig te gyurmázól, zumbázol, stb. Benne van az árban. A magyar csapatból minden csajnak van tagságija és néha együtt lemennek, így a mo. gyerekek együtt vannak az amcsikkal így nyelvet is felkapnak, és a mienknek nem akkora a meglepetés , mert ismerösök is vannak. 

11. újdonságok a blog eleje felé, azonos címen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greencard.blog.hu/api/trackback/id/tr454478730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása